Thursday, 9 July 2015



Q-1) The Women Football Cup 2015 is being organised in ……………………. And ………………………… have sealed there spot for the bronze medal.
a) United Kingdom,   Japan
b) Canada               ,  England
c) Australia            , Argentina
d) America              ,  Germany
Answer: B)
The football world cup 2015 is the 7th edition of this event, it was preceded at and is scheduled to take place at   next at France in 2019
The event takes place after every 4 years. The winner of this event was USA.It defeated japan in finals.
England lost its last match to japan by scoring an own goal and losing 2-1.However they have sealed the bronze medal by defeating   Germany.

2) COPA AMERICA is a major sporting event it represents which game :
a) Tennis
b) Football
c) Badminton
d) Wrestling
e) F1 Racing
f) None of these
Answer: B) Football –
COPA AMERICA  formerly known as the South American Football Championship is an international football competition contested between the men's national football teams of CONMEBOL, determining the continental champion of South America. It is the oldest international continental football competition.

3) Hilary Clinton has accused which country of stealing data:
A) Usa
B) Pakistan
C) India
D) China
E) Afghanistan
Answer: D, China:
Hilary Clinton is the Ex- Secretary of state for USA, has accused China for stealing large amount of data in the form of commercial secrets and information.

4) Recently Rashtrapti bhavan has filed a police complaint against ………………………………. For hi defamatory tweets against President Pranab Mukherjee:
a) Lalit Modi
b) Shashi Tharoor
c) Arun Jaitley
d) None of these
Answer: A
 Lalit modi is Indian Buisnessman and was the first chaiman of IPL in 2007.IN  his recent tweet on the social networking website TWITTER , some of the tweets were found to be defamatory against Pranab Mukherjee.

5) Udas Naslain is authored by :
a) Abdullah Hussain
b) Ajmal Khattak
c)Ahmad Faraz
d)None of these
Answer: A
In news : He was in news recently due to his sudden demise. He died at the age of 84.
He has also been felicitated with the Prime Minister Lifetime Achievement Award 2015   in  Pakistan.
He will be best remembered for his other famous novels: Bagh and Nadar Loag

6) The finance minister of Athens who resigned in the midst of Greece crisis is :
a) Yanis Varaufakis
b) Alexis Tsipras
c) Nikolaos Fotias
d) Yagos Pesmazoglou
Answer: A
Mr. Varoufakis, a charismatic 54-year-old economist known for his colorful rhetoric and vehement attacks on austerity, is one of the most popular figures in Greek public life.
In news: He was in news owing to his resignation from the post of Finance Minister in the midst of Greece crisis..
He is replaced by the new Finance Minister Euclid Tsakalotos

7) The newly elected captain of India for the Zimbawe tour is :
a) Virat Kohli
b)Ambati Rayudu
c)M.S .Dhoni
d)Ajinkya Rahane
Correct Answer: D
In news: M.s .dhoni had criticized Ajinkya rahane for  not rotating stirkes in midst of crucial overs.
The next Day he was announced the Captain for team India.
Ajinkya rahane is a right handed batsman who also represents Baroda in the ranji trophy.

8) The indian hockey team has booked a spot for 2016 olympics in Rio , Who was the top scorer from the indian Team :
a)Rani Rampal
b) Renuka Yadav
c) Manjit Kau
d)Amandeep Kaur.
With a fifth place at hockey world cup semi finals ,India displayed a splendid performance despite no coach for half the year , and  new coach just before 1 month of the matches.
Its architect was RANI RAMPAL , 20 year old player who emerged as the top scorer of the team.

9) The SECC did its last census in the year
Answer: D
SECC:Social Economic And Caste Census
The Ministry of Rural Development Government of India, commenced the Socio Economic and Caste Census (SECC) 2011, in June 2011 through a comprehensive door to door enumeration across the country. This is the first time such a comprehensive exercise has been carried out for both rural and urban India. It is also expected to generate information on a large number of social and economic indicators relating to households across the country.
The SECC, 2011 has the following three objectives:
To enable households to be ranked based on their Socio- Economic status. State Governments can then prepare a list of families living below the poverty line
To make available authentic information that will enable caste-wise population enumeration of the country
To make available authentic information regarding the socio economic condition, and education status of various castes and sections of the population

10) U.N human Rights Council Excludes which of the following country as one of its members till 31 dec 2015:
a) Albania
b) Bangladesh
Answer: C
In news :  India on 6 July 2015 announced that it will abstain from the UN human council votes.
Visit Our New Site for HR Interview Questions Answers
Sponsored Ads


  1. Thanks for the information and the question & answer is really helpful for me. I have to get people to inform about the education and I need a academic letter of recommendation service provider who interact me to write the academic writing.

  2. These question are usually ask when you are giving a CSS exam and not in your daily life interview.coursework writing service

  3. Well these are the questions from General Knowledge if you are unable to answer it than you should leave it.Dissertation Cube

  4. Simply want to say your article is as astonishing. The clearness in your post is just excellent and I can assume you're an expert on this subject.
    Fine with your permission allow me to be a part in next current affairs quiz feed to keep updated with forthcoming post.
    Thanks a million and please continue the enjoyable
    work. Dissertation Writers UK

  5. Good article, it contains a lot of useful information ..

    Assignment Help

  6. I am glad it was an enjoyable experience for you. I think that you should definitely do it again sometime and hopefully I will be able to make it to that one.. Assignment Help

  7. Very nice and unique among all thanks for sharing. Law Assignment Writing Help

  8. I am an antique article collector and this article is one of the best I have ever read. I hope to see the same amazing work from you in future. Thanks Assignment help

  9. This is so different and unique post because you explain in simple way Write My Dissertation. Thanks for sharing unique post!

  10. Wonderful website. Very good for xbox lovers. Visit to get full information and knowledge of xbox and its membership. Gold membership is free on this website for xbox so visit today. Keep posting.