Wednesday, 29 July 2015

CHETAN BHAGAT MAKING INDIA AWESOME PDF/EBOOK/MOBI FREE DOWNLOAD

‘Bhagat is a symbol of new India. A torch-bearer for an unafraid generation’India Today

‘Many writers are successful at expressing what’s in their hearts or articulating a particular point of view. Chetan Bhagat’s books do both and more.’ - A.R. Rahman, in TIME magazine, on Chetan’s inclusion in the TIME 100 Most Influential People in the World

‘The voice of India’s rising entrepreneurial class.’ - Fast Company Magazine, on Chetan’s inclusion in the 100 Most Creative People in Business Globally

HERE ARE THE LIST OF WINNERS ,WHO GOT/WIN THE "MAKING INDIA AWESOME" NOVEL

S.N. Winner Name Proof Photo Send by Winner
6th WILL BE Declare SOON 

5th

4th ReshmaIrani
(iranireshma8@gmail.com)

Photo sent by Reshma

3rd Navjotsingh
(nhazuria@gmail.com)
 Please send address
2nd Dilbag Singh
Singhdilbag61@yahoo.co.in


1st Nikhil Dalal
nikhildalal86@gmail.com

Photo sent by Nikhil Dalal,
After received Book,
Thanks Nikhil for you Photo

LIKE OUR FB PAGE FOR ANNOUNCEMENTS... AND NEW CONTESTS
https://www.facebook.com/freestuffpoint

Book Description:
Insert Alt Text here
Fighting corruption is not restricted to naming and shaming a few corrupt officials. If we think it is okay to cheat in exams, lie to a ticket collector in the train about our kids’ ages and pay a bit of money to avoid a big traffic fine, then at some level we clearly don’t care about eliminating corruption all that much. At best, we hate the politician who gets to steal (while we don’t).
Insert Alt Text here



The average Indian anywhere in the country is looking for a better quality of life, a certain amount of hope and security and the freedom to make personal choices. The issues that really matter to us are the same. Differences exist, but they don’t run as deep as our politicians would have us believe….This similarity of aspirations, at a fundamental level, is what gives me hope.



HOW YOU WILL GET IT FREE? (BOOK WILL BE AVAILABLE AFTER 15 AUG 2015, BUT YOU CAN COMMENT TO GET IT FREE NOW)

Yes!! here we will provide your FREE Hard copy of that book instead of PDF/Epub. To get this book you just need to comment(your email id) here we will select the winner on daily(2 day) bases, If you selected then we will reply on your comment and to check are you selected winner you need to revisit this link, so bookmark this link, if you win the we will ask you for your address then we will order this book at your address... But one thing you need to do after getting book send us a photo of book, We will show it here. So that other people trust on us. Then what you are waiting for, Just comment...

CHECK OUR OTHER GIVEAWAY (FREE HALF GF)
http://www.freestuffpoint.com/2014/11/chetan-bhagat-bookl-half-girlfriend.html

Friday, 10 July 2015

8- 10 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION

8- 10 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION

Current affairs July 2015 for job preparation.

1) Roberto Carlos has been appointed as the club manager of which team in the IFL:
A) Goa
B) Punjab
C) Delhi
D) Kochi
Answer:C) Delhi:
 Brazilian legend Roberto Carlos is made the Delhi Dynamos’s manager in the second season of the Indian Super League.The 2014 Indian Super League season was the first season of the Indian Super League, the football league, since 2013. The season featured eight teams, each playing 14 matches during the regular season.

2)Which technology based company has patnered with DIgital India intiative:
A) Microsoft
B) Intel
C) TCS
D) Wipro
 
Answer:B) Intel:
Intel Corporation (commonly referred to as Intel) is an American multinational technology company headquartered in Santa Clara, California. Intel is one of the world's largest and highest valued semiconductor chip makers, based on revenue. It is the inventor of the x86 series of microprocessors, the processors found in most personal computers. The company is partnering several Indian states in their digitalisation efforts with a focus on about 10 States.“Intel’s blue print for Digital India is based on the three pillars of digital infrastructure, which includes data centre and Internet of Things (IoT), clients, devices services and importantly capacity building, which will come out with digital education.They will work with large system integrators to implement it.

3)Airworks India has recently picked up stakes in which company:
A) Boeing
B) AirIndia
C) Acumen
D) Bomabrider
Answer:C) Acumen :
MRO services provider AirWorks India has picked an undisclosed minority stake in Acumen Aviation Europe, which marks its foray into aircraft asset management business.
Acumen is an aircraft asset management services company with operations in Ireland and India, offering services such as technical asset management and records management, to achieve long-term economic returns on assets. The firm also recently set up an regional office in China.

4)Krishnapatnam Port is located in
A) Chennai
B) Vizag
C) Kerela
D) Andhra Pradesh
Answer:A) Chennai:
Krishnapatnam Port is Billed as one of the largest private sector ports in Chennai,The container traffic volume and Customs revenue contribution of Krishnapatnam Port Container Terminal (KPCT) for 2014-15 has reported a big jump.
Last year, the port handled over 91,000 boxes against 58,577 boxes in the previous year. The huge increase in trade volume also resulted in doubling of Customs revenue from Rs.970 crore to Rs.1,943 crore. For the current year, KPCT proposes to handle around 1.78 lakh containers.

5)What is the full form of idbi bank:
A) Industrial Development Bank of India
B) Indian Development Bank of India
C) Indane Development Bank of India
D) None of these
Answer:A) A general refinance agreement
(GRA) has been signed between IDBI Bank and Micro Units Development and Refinance Agency Ltd (MUDRA).
IDBI Bank is one of the leading banks identified by MUDRA as lender eligible for refinance scheme.

6)The 7/7 attacks in london , recently commemorated the event on which anniversay:
A) 9th
B) 8th
C) 10th
D) 6th
Answer:C) 10th:
The 7 July 2005 London bombings (often referred to as 7/7) were a series of coordinated suicide bomb attacks in central London which targeted civilians using the public transport system during the morning rush hour.

7)Ratan Tata reecently invested in a Automation based startup:
A) Ampere
B) Volta
C) Scottors
D) Hertza
Answer:A) Ampere:
Ampere is an automation based company selling cyclles , scooters , throlley in Maharashtra, Kerela and Karnataka

8)Which country airlines on 7 july 2015 made an emergency landing to new delhi airport:
A) Israel
B) Turkey
C) China
D) Pakistan
Answer:B) Turkey:
Turkish Airlines flight TK 0065 on its way from Bangkok to Istanbul made an emergency landing at the Indira Gandhi International (IGI) airport . New Delhi on Tuesday , 7 july afternoon after a bomb scare.

9)Analog is a company delaing with:
A) E-commerce
B) Automation
C) Electonics & Technology
D) All of the above
Answer:C) Electonics & Technology:
Semiconductor company Analog Devices India Pvt. Ltd., plans to add about 20 % designers in India.Its Indian business for signal conversion chips caters to a large extent to defence and aerospace activities, the defence public enterprises, research labs and the space programme.

10) Recently the Car Nissan Micra has been Launched, the company is headquatered at:
A) China
B) Japan
C) USA
D) India
Answer:B) Japan:
Nissan Motor Company Ltd , usually shortened to Nissan , is a Japanese multinational automobile manufacturer headquartered in Nishi-ku, Yokohama, Japan. Recenetly they have launched the new Nissan Micra car.

Thursday, 9 July 2015

7 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION

7 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION


Q-1) The Women Football Cup 2015 is being organised in ……………………. And ………………………… have sealed there spot for the bronze medal.
a) United Kingdom,   Japan
b) Canada               ,  England
c) Australia            , Argentina
d) America              ,  Germany
Answer: B)
The football world cup 2015 is the 7th edition of this event, it was preceded at and is scheduled to take place at   next at France in 2019
The event takes place after every 4 years. The winner of this event was USA.It defeated japan in finals.
England lost its last match to japan by scoring an own goal and losing 2-1.However they have sealed the bronze medal by defeating   Germany.

2) COPA AMERICA is a major sporting event it represents which game :
a) Tennis
b) Football
c) Badminton
d) Wrestling
e) F1 Racing
f) None of these
Answer: B) Football –
COPA AMERICA  formerly known as the South American Football Championship is an international football competition contested between the men's national football teams of CONMEBOL, determining the continental champion of South America. It is the oldest international continental football competition.

3) Hilary Clinton has accused which country of stealing data:
A) Usa
B) Pakistan
C) India
D) China
E) Afghanistan
Answer: D, China:
Hilary Clinton is the Ex- Secretary of state for USA, has accused China for stealing large amount of data in the form of commercial secrets and information.

4) Recently Rashtrapti bhavan has filed a police complaint against ………………………………. For hi defamatory tweets against President Pranab Mukherjee:
a) Lalit Modi
b) Shashi Tharoor
c) Arun Jaitley
d) None of these
Answer: A
 Lalit modi is Indian Buisnessman and was the first chaiman of IPL in 2007.IN  his recent tweet on the social networking website TWITTER , some of the tweets were found to be defamatory against Pranab Mukherjee.

5) Udas Naslain is authored by :
a) Abdullah Hussain
b) Ajmal Khattak
c)Ahmad Faraz
d)None of these
Answer: A
In news : He was in news recently due to his sudden demise. He died at the age of 84.
He has also been felicitated with the Prime Minister Lifetime Achievement Award 2015   in  Pakistan.
He will be best remembered for his other famous novels: Bagh and Nadar Loag

6) The finance minister of Athens who resigned in the midst of Greece crisis is :
a) Yanis Varaufakis
b) Alexis Tsipras
c) Nikolaos Fotias
d) Yagos Pesmazoglou
Answer: A
Mr. Varoufakis, a charismatic 54-year-old economist known for his colorful rhetoric and vehement attacks on austerity, is one of the most popular figures in Greek public life.
In news: He was in news owing to his resignation from the post of Finance Minister in the midst of Greece crisis..
He is replaced by the new Finance Minister Euclid Tsakalotos

7) The newly elected captain of India for the Zimbawe tour is :
a) Virat Kohli
b)Ambati Rayudu
c)M.S .Dhoni
d)Ajinkya Rahane
Correct Answer: D
In news: M.s .dhoni had criticized Ajinkya rahane for  not rotating stirkes in midst of crucial overs.
The next Day he was announced the Captain for team India.
Ajinkya rahane is a right handed batsman who also represents Baroda in the ranji trophy.

8) The indian hockey team has booked a spot for 2016 olympics in Rio , Who was the top scorer from the indian Team :
a)Rani Rampal
b) Renuka Yadav
c) Manjit Kau
d)Amandeep Kaur.
Answer:A
With a fifth place at hockey world cup semi finals ,India displayed a splendid performance despite no coach for half the year , and  new coach just before 1 month of the matches.
Its architect was RANI RAMPAL , 20 year old player who emerged as the top scorer of the team.

9) The SECC did its last census in the year
a)2010
b)2012
c)2013
d)2011
Answer: D
SECC:Social Economic And Caste Census
The Ministry of Rural Development Government of India, commenced the Socio Economic and Caste Census (SECC) 2011, in June 2011 through a comprehensive door to door enumeration across the country. This is the first time such a comprehensive exercise has been carried out for both rural and urban India. It is also expected to generate information on a large number of social and economic indicators relating to households across the country.
The SECC, 2011 has the following three objectives:
To enable households to be ranked based on their Socio- Economic status. State Governments can then prepare a list of families living below the poverty line
To make available authentic information that will enable caste-wise population enumeration of the country
To make available authentic information regarding the socio economic condition, and education status of various castes and sections of the population

10) U.N human Rights Council Excludes which of the following country as one of its members till 31 dec 2015:
a) Albania
b) Bangladesh
c)Afghanistan
d)China
Answer: C
In news :  India on 6 July 2015 announced that it will abstain from the UN human council votes.