8- 10 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION

8- 10 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION Current affairs July 2015 for job preparation. 1) Roberto Carlos has ...

8- 10 JULY 2015 : CURRENT AFFAIRS QUIZ FOR INTERVIEW PREPARATION

Current affairs July 2015 for job preparation.

1) Roberto Carlos has been appointed as the club manager of which team in the IFL:
A) Goa
B) Punjab
C) Delhi
D) Kochi
Answer:C) Delhi:
 Brazilian legend Roberto Carlos is made the Delhi Dynamos’s manager in the second season of the Indian Super League.The 2014 Indian Super League season was the first season of the Indian Super League, the football league, since 2013. The season featured eight teams, each playing 14 matches during the regular season.

2)Which technology based company has patnered with DIgital India intiative:
A) Microsoft
B) Intel
C) TCS
D) Wipro
 
Answer:B) Intel:
Intel Corporation (commonly referred to as Intel) is an American multinational technology company headquartered in Santa Clara, California. Intel is one of the world's largest and highest valued semiconductor chip makers, based on revenue. It is the inventor of the x86 series of microprocessors, the processors found in most personal computers. The company is partnering several Indian states in their digitalisation efforts with a focus on about 10 States.“Intel’s blue print for Digital India is based on the three pillars of digital infrastructure, which includes data centre and Internet of Things (IoT), clients, devices services and importantly capacity building, which will come out with digital education.They will work with large system integrators to implement it.

3)Airworks India has recently picked up stakes in which company:
A) Boeing
B) AirIndia
C) Acumen
D) Bomabrider
Answer:C) Acumen :
MRO services provider AirWorks India has picked an undisclosed minority stake in Acumen Aviation Europe, which marks its foray into aircraft asset management business.
Acumen is an aircraft asset management services company with operations in Ireland and India, offering services such as technical asset management and records management, to achieve long-term economic returns on assets. The firm also recently set up an regional office in China.

4)Krishnapatnam Port is located in
A) Chennai
B) Vizag
C) Kerela
D) Andhra Pradesh
Answer:A) Chennai:
Krishnapatnam Port is Billed as one of the largest private sector ports in Chennai,The container traffic volume and Customs revenue contribution of Krishnapatnam Port Container Terminal (KPCT) for 2014-15 has reported a big jump.
Last year, the port handled over 91,000 boxes against 58,577 boxes in the previous year. The huge increase in trade volume also resulted in doubling of Customs revenue from Rs.970 crore to Rs.1,943 crore. For the current year, KPCT proposes to handle around 1.78 lakh containers.

5)What is the full form of idbi bank:
A) Industrial Development Bank of India
B) Indian Development Bank of India
C) Indane Development Bank of India
D) None of these
Answer:A) A general refinance agreement
(GRA) has been signed between IDBI Bank and Micro Units Development and Refinance Agency Ltd (MUDRA).
IDBI Bank is one of the leading banks identified by MUDRA as lender eligible for refinance scheme.

6)The 7/7 attacks in london , recently commemorated the event on which anniversay:
A) 9th
B) 8th
C) 10th
D) 6th
Answer:C) 10th:
The 7 July 2005 London bombings (often referred to as 7/7) were a series of coordinated suicide bomb attacks in central London which targeted civilians using the public transport system during the morning rush hour.

7)Ratan Tata reecently invested in a Automation based startup:
A) Ampere
B) Volta
C) Scottors
D) Hertza
Answer:A) Ampere:
Ampere is an automation based company selling cyclles , scooters , throlley in Maharashtra, Kerela and Karnataka

8)Which country airlines on 7 july 2015 made an emergency landing to new delhi airport:
A) Israel
B) Turkey
C) China
D) Pakistan
Answer:B) Turkey:
Turkish Airlines flight TK 0065 on its way from Bangkok to Istanbul made an emergency landing at the Indira Gandhi International (IGI) airport . New Delhi on Tuesday , 7 july afternoon after a bomb scare.

9)Analog is a company delaing with:
A) E-commerce
B) Automation
C) Electonics & Technology
D) All of the above
Answer:C) Electonics & Technology:
Semiconductor company Analog Devices India Pvt. Ltd., plans to add about 20 % designers in India.Its Indian business for signal conversion chips caters to a large extent to defence and aerospace activities, the defence public enterprises, research labs and the space programme.

10) Recently the Car Nissan Micra has been Launched, the company is headquatered at:
A) China
B) Japan
C) USA
D) India
Answer:B) Japan:
Nissan Motor Company Ltd , usually shortened to Nissan , is a Japanese multinational automobile manufacturer headquartered in Nishi-ku, Yokohama, Japan. Recenetly they have launched the new Nissan Micra car.

Related

JULY 2015 CURRENT AFFAIRS 1390605158044214995

Post a comment

  1. Nice quiz! When I've read this I understood my common mistakes I make during an interview. I will share this post with my brother; he will get graduated after handing in his dissertation paper made by http://www.trustessaywriting.com/ so he will need to know something about interview.

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow Us

Recent

Comments

Donate

Side Ads

Text Widget

Connect Us

Sql Server 2017 Interview Questions
Sql Server Basic Interview Query Set-1
Sql Server Basic Interview Query Set-2
Sql Server Date-Time Interview Query SET-3
Sql Server Salary Interview Query SET-4
Sql Server Group By Interview Query SET-5
Sql Server Join Interview Query SET-6
Sql Server Tricky Join Interview Query SET-7
Sql Server DDL Interview Query SET-8
Small but very Tricky Sql Server Query SET-9
Very Much Tricky Query (not 4 fresher)SET-10
Sql Server Complex Interview Query SET-11
Sql Server Datatype Interview Questions
Sql Server View Interview Questions
Sql Server Index Interview Questions
TCS Tricky Sql Interview Queries
HCL Sql Interview Queries
Sql Server SP Interview Questions
Sql Server Trigger Interview Questions
Sql Server Temp Table Interview Questions
Sql Server 2016 Interview Questions
Sql Server Performance Tuning Interview Q.
Sql Server Constraints Interview Questions
Sql Server Storage/Size Interview Questions
Sql Server Very Basic Interview Questions
Sql Server Quiz for Fresher
Sql Server Icon Quiz for All
Sql Server 300+ Theoretical Interview Questions
Sql Server Complete Set

ASP.NET AND JQUERY INTERVIEW QUESTION
ASP.NET: Web Config Interview Question
ASP.NET: View State Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question 
ASP.NET: Security Interview Question
ASP.NET: Catching Interview Question
C# OOPS Interview Question
MORE Interview Question
JQUERY: Interview Question Set-1
JQUERY: Interview Question Set-2
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-1
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-2
ASP.NET MVC: Interview Question Set-1

POPULAR POSTS
10 MOST DIFFICULT INTERVIEW QUESTIONS
5 BEST INTERVIEW TIPS
YOUR 10 MISTAKE DURING INTERVIEW
2016 TOP 20 GROUP DISCUSSION TOPICS
HOW SQL PERFORMANCE AFFECTED BY DATATYPE
item