SQL SERVER VERY BASIC INTERVIEW QUESTIONS FOR FRESHER

SQL SERVER INTERVIEW QUESTIONS WITH ANSWERS FOR FRESHER (for below 1 years experience) 1). What is SQL?  Ans: SQL (Structured Query Lang...

SQL SERVER INTERVIEW QUESTIONS WITH ANSWERS FOR FRESHER (for below 1 years experience)

1). What is SQL? 
Ans: SQL (Structured Query Language) is used to perform operations on the records stored in database such as updating records, deleting records, creating and modifying tables, views etc.

2). What's a Database? 
Ans: A collection of stored data objects.

3). What is RDBMS?
Ans: RDBMS stands for Relational Database Management Systems. RDBMS is the basis for SQL, and for all modern database systems such as MS SQL Server, IBM DB2, Oracle, MySQL, and Microsoft Access.The data in RDBMS is stored in database objects called tables.

4). What's a Table? 
Ans: Store data; core component of all databases.

5). What are Views? 
Ans: Virtual tables; usually

6). What are Stored Procedures? 
Ans: Commands that can be executed to make changes and return data.

7). What are Functions? 
Ans: Commands that can be executed to only return data.

8). What are Constraints? 
Ans: Ensure valid values.

9). Primary Keys ?
Ans: Unique values required for each row, designed to uniquely identify each row.

10). Foreign Keys ?
Ans: Used to create relationship between tables. Refers to the column pointing to the primary key.

11). What is the difference between a primary key and a unique key?
Ans: A primary key created a clustered index that does not allow NULLs. A unique key creates a non-clustered index which allows one NULL.

12). Why use Joins? 
Ans: Data is divided across multiple tables, combine tables to make data "human readable".

Related

TECHNICAL 5981958714340096654

Post a comment

emo-but-icon

Follow Us

Recent

Comments

Donate

Side Ads

Text Widget

Connect Us

Sql Server 2017 Interview Questions
Sql Server Basic Interview Query Set-1
Sql Server Basic Interview Query Set-2
Sql Server Date-Time Interview Query SET-3
Sql Server Salary Interview Query SET-4
Sql Server Group By Interview Query SET-5
Sql Server Join Interview Query SET-6
Sql Server Tricky Join Interview Query SET-7
Sql Server DDL Interview Query SET-8
Small but very Tricky Sql Server Query SET-9
Very Much Tricky Query (not 4 fresher)SET-10
Sql Server Complex Interview Query SET-11
Sql Server Datatype Interview Questions
Sql Server View Interview Questions
Sql Server Index Interview Questions
TCS Tricky Sql Interview Queries
HCL Sql Interview Queries
Sql Server SP Interview Questions
Sql Server Trigger Interview Questions
Sql Server Temp Table Interview Questions
Sql Server 2016 Interview Questions
Sql Server Performance Tuning Interview Q.
Sql Server Constraints Interview Questions
Sql Server Storage/Size Interview Questions
Sql Server Very Basic Interview Questions
Sql Server Quiz for Fresher
Sql Server Icon Quiz for All
Sql Server 300+ Theoretical Interview Questions
Sql Server Complete Set

ASP.NET AND JQUERY INTERVIEW QUESTION
ASP.NET: Web Config Interview Question
ASP.NET: View State Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question 
ASP.NET: Security Interview Question
ASP.NET: Catching Interview Question
C# OOPS Interview Question
MORE Interview Question
JQUERY: Interview Question Set-1
JQUERY: Interview Question Set-2
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-1
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-2
ASP.NET MVC: Interview Question Set-1

POPULAR POSTS
10 MOST DIFFICULT INTERVIEW QUESTIONS
5 BEST INTERVIEW TIPS
YOUR 10 MISTAKE DURING INTERVIEW
2016 TOP 20 GROUP DISCUSSION TOPICS
HOW SQL PERFORMANCE AFFECTED BY DATATYPE
item