SQL SERVER 2016 NEW FEATURES RELATED INTERVIEW QUESTIONS ANSWERS

SQL SERVER 2016 INTERVIEW QUESTIONS FOR EXPERIENCED  As you know that currently we have latest version of SQL server 2014 working with,...

SQL SERVER 2016 INTERVIEW QUESTIONS FOR EXPERIENCED 

As you know that currently we have latest version of SQL server 2014 working with, and next upcoming version is SQL Server 2016 coming with great features, So we need to aware these before attend any Interview. It is for all experienced as well as fresh developers.

Q 1 : What are the new features of sql server 2016?
Ans:  Here are the Great Features of SQL server 2016

* Query Store
* Live Query Statistics
* Native JSON Support
* Temporal Database support
* Always Encrypted
* Row Level Security
* PolyBase into SQL Server
* Column Store
* BI for Mobile Devices
* Data Stretch to MS Azure
* SSDT (All in One)
For more Click here(detailed)

Q 2 : What is Query Store in Sql Server 2016?
Ans : Click here to see answers

Q 3: Name any three view which are related to Query Store?
Ans : All data that query store stores is available through the following views:
* sys.query_store_query_text
* sys.query_store_plan
* sys.query_context_settings
* sys.query_store_query
* sys.query_store_runtime_stats_interval
* sys.query_store_runtime_stats

Q 4 : What do you understand by LQS?
Ans : LQS stand for Live Query Statistics, SQL Server 2016 has a new feature, called LQS, that allows you to view what is happening during the query execution. LQS lets you view a list of active queries and associated statistics such as current CPU/memory usage, execution time, query progress, and so on.

Q 5 : SQL Server 2016 coming with XML alternate which is known as?
Ans : JSON

Q 6 : Why JSON is becoming important than XML, even for MS SQL Server?
Ans : One of the biggest reasons JSON is becoming more important than XML is that XML has to be parsed with an XML parser, while JSON can be parsed by a standard JavaScript function. And it is very light-weight, this makes it easier and faster than working with XML.

Q 7 : What do you understand by Temporal data support, a new freature introduce in SQL Server 2016?
Ans : SQL Server 2016 introduces support for temporal tables as a database feature that provides built-in support for provide information about data stored in the table at any point in time rather than only the data that is correct at the current moment in time. Temporal is a database feature that was introduced in ANSI SQL 2011 and is now  supported in SQL Server 2016

Q 8 : What is Row-Level Security, in SQL Server 2016(new feature)?
Ans : Row-Level Security (RLS) enables developers and DBAs to control access to rows in a database table. Using RLS, you can store data for different customers, departments, or tenants in the same table, while restricting access to rows based on a query’s execution context. For example, you could filter rows returned by “SELECT * FROM myTable” according to the identity of the logged-in user or the value of a session-scoped variable like CONTEXT_INFO.

Q 9 : What are the difference between SQL Server 2014 and 2016?

Q 10 : What do you understand by Polybase in SQL Server?

Q 11 : SQL Server 2016 came with new way to drop object if exist, Explain it.(DROP IF EXIST)

Q 12 : What are the benefits/advantages of this release(SQL Server 2016)? Can you summarize?
Ans:
# Enhanced in-memory performance provides up to 30x faster transactions, more than 100x faster queries than disk-based relational databases and real-time operational analytics.
# New Always Encrypted technology helps protect your data at rest and in motion, on-premises and in the cloud, with master keys sitting with the application, without application changes.
#Stretch Database technology keeps more of your customer’s historical data at your fingertips by transparently stretching your warm and cold OLTP data to Microsoft Azure in a secure manner without application changes.
#Built-in advanced analytics provide the scalability and performance benefits of building and running your advanced analytics algorithms directly in the core SQL Server transactional database.
#Business insights through rich visualizations on mobile devices with native apps for Windows, iOS and Android.
#Simplify management of relational and non-relational data by querying both with T-SQL using PolyBase.
#Faster hybrid backups, high availability and disaster recovery scenarios to back up and restore your on-premises databases to Microsoft Azure and place your SQL Server AlwaysOn secondaries in Azure.

Related

SQL SERVER 2016 1899533856907936163

Post a comment

emo-but-icon

Follow Us

Recent

Comments

Donate

Side Ads

Text Widget

Connect Us

Sql Server 2017 Interview Questions
Sql Server Basic Interview Query Set-1
Sql Server Basic Interview Query Set-2
Sql Server Date-Time Interview Query SET-3
Sql Server Salary Interview Query SET-4
Sql Server Group By Interview Query SET-5
Sql Server Join Interview Query SET-6
Sql Server Tricky Join Interview Query SET-7
Sql Server DDL Interview Query SET-8
Small but very Tricky Sql Server Query SET-9
Very Much Tricky Query (not 4 fresher)SET-10
Sql Server Complex Interview Query SET-11
Sql Server Datatype Interview Questions
Sql Server View Interview Questions
Sql Server Index Interview Questions
TCS Tricky Sql Interview Queries
HCL Sql Interview Queries
Sql Server SP Interview Questions
Sql Server Trigger Interview Questions
Sql Server Temp Table Interview Questions
Sql Server 2016 Interview Questions
Sql Server Performance Tuning Interview Q.
Sql Server Constraints Interview Questions
Sql Server Storage/Size Interview Questions
Sql Server Very Basic Interview Questions
Sql Server Quiz for Fresher
Sql Server Icon Quiz for All
Sql Server 300+ Theoretical Interview Questions
Sql Server Complete Set

ASP.NET AND JQUERY INTERVIEW QUESTION
ASP.NET: Web Config Interview Question
ASP.NET: View State Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question 
ASP.NET: Security Interview Question
ASP.NET: Catching Interview Question
C# OOPS Interview Question
MORE Interview Question
JQUERY: Interview Question Set-1
JQUERY: Interview Question Set-2
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-1
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-2
ASP.NET MVC: Interview Question Set-1

POPULAR POSTS
10 MOST DIFFICULT INTERVIEW QUESTIONS
5 BEST INTERVIEW TIPS
YOUR 10 MISTAKE DURING INTERVIEW
2016 TOP 20 GROUP DISCUSSION TOPICS
HOW SQL PERFORMANCE AFFECTED BY DATATYPE
item