TOP 80 TABLEAU INTERVIEW QUESTIONS ANSWERS FOR FRESHER SET-5

This is SET-5, to read from start  click here  This set contain top 10 tableau interview questions answer. Our last article is about  Powe...

This is SET-5, to read from start click here This set contain top 10 tableau interview questions answer.
Our last article is about Power BI Interview Questions , powerBI growing very fast these days, So If you are preparing for Tableau then must through PowerBI Interview questions as well, because interviewer can ask some question related to PowerBI.

TOP TABLEAU INTERVIEW QUESTIONS FOR FRESHER AND EXPERIENCED

41). How are the Tableau Personal and Professional, different from each other?
Ans: Personal is the same as Professional except:
1. Personal only connects to flat files (Excel, Access, CSV, and Tableau Data Extract.)
2. Personal can't publish to Server.

42). Can Tableau Desktop be install on a Mac OS?
Ans: Yes, Tableau Desktop can be installed on both Mac and Windows operating systems.

43). What API support does Tableau offer?

  1. Tableau Data Extract API: Create a program to bring data from a non-supported data source into Tableau. The program will automate Tableau Data Extract data-source creation.
  2.  Javascipt API: For deeply embedding vizzes inside intranet/extranet applications. Developers creating web applications can integrate fully interactive Tableau content into their applications via the new JavaScript API.
  3.  Rest API: Representational State Transfer API. For server automation such as user/group replication, life-cycle management, portal wrappers.

44). What languages does Tableau support? 
Ans: English, French, German, Brazilian, Portuguese, Spanish, Simplified Chinese, Korean, Japanese

45). What is the difference between "Connect Live" and "Extract"?
Ans: Connecting Live: Connecting Live to a database leverages its computational processing and storage. New queries will go to the database and are reflected as new or updated within the data.
Extract: An Extract will make a static snapshot of the data to be used by Tableau's data engine. The snapshot of data can be refreshed on a recurring schedule as a whole or incrementally append data. One way to set up these schedules is via Tableau Server.

46). What's the maximum number of rows Tableau can utilize at one time?
Ans: Tableau is not restrained by the number of rows in a table.
Customers use Tableau to access petabytes of data because it only retrieves the rows and columns needed to answer your question. Let me share some customer use cases focusing on big data.

47). What is the Tableau data engine?
Ans: Data engine is really a cool feature of Tableau. It's an analytical database designed to achieve instant query response, predictive performance, integrate seamlessly into existing data infrastructure, and is not limited to loading entire data sets into memory. If you work with a large amount of data it takes some time to import, create indexes and sort data but after that every thing speedup. Tableau data engine is not really in-memory technology. The data is stored in disk after imported and then RAM is hardly utilized. This conception brings the desired performance.

48). A Customer can't connect to their data. What is the procedure to set them up for a solution?
Ans: Have the customer share the error message they're receiving with you and Tableau's technical support. Try to troubleshoot the error on the fly, but if you also want to completely solve the issue. Schedule additional support if needed.

49). What is Metadata in Tableau?
Ans: Data that describes other data.
Meta is a prefix that in most information technology usages means "an underlying definition or description." Metadata summarizes basic information about data, which can make finding and working with particular instances of data easier.

50). What are semantic layers?
Ans: Semantic Layers are a business representation of corporate data that helps end users access data autonomously using common business terms.
Simplifying complex data into familiar business terms such as product, customer or revenue.

51). CLICK HERE FOR SET-6(Q-51 to Q60)

Related

TECHNICAL 5212242810949080629

Post a comment

emo-but-icon

Follow Us

Recent

Comments

Donate

Side Ads

Text Widget

Connect Us

Sql Server 2017 Interview Questions
Sql Server Basic Interview Query Set-1
Sql Server Basic Interview Query Set-2
Sql Server Date-Time Interview Query SET-3
Sql Server Salary Interview Query SET-4
Sql Server Group By Interview Query SET-5
Sql Server Join Interview Query SET-6
Sql Server Tricky Join Interview Query SET-7
Sql Server DDL Interview Query SET-8
Small but very Tricky Sql Server Query SET-9
Very Much Tricky Query (not 4 fresher)SET-10
Sql Server Complex Interview Query SET-11
Sql Server Datatype Interview Questions
Sql Server View Interview Questions
Sql Server Index Interview Questions
TCS Tricky Sql Interview Queries
HCL Sql Interview Queries
Sql Server SP Interview Questions
Sql Server Trigger Interview Questions
Sql Server Temp Table Interview Questions
Sql Server 2016 Interview Questions
Sql Server Performance Tuning Interview Q.
Sql Server Constraints Interview Questions
Sql Server Storage/Size Interview Questions
Sql Server Very Basic Interview Questions
Sql Server Quiz for Fresher
Sql Server Icon Quiz for All
Sql Server 300+ Theoretical Interview Questions
Sql Server Complete Set

ASP.NET AND JQUERY INTERVIEW QUESTION
ASP.NET: Web Config Interview Question
ASP.NET: View State Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question 
ASP.NET: Security Interview Question
ASP.NET: Catching Interview Question
C# OOPS Interview Question
MORE Interview Question
JQUERY: Interview Question Set-1
JQUERY: Interview Question Set-2
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-1
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-2
ASP.NET MVC: Interview Question Set-1

POPULAR POSTS
10 MOST DIFFICULT INTERVIEW QUESTIONS
5 BEST INTERVIEW TIPS
YOUR 10 MISTAKE DURING INTERVIEW
2016 TOP 20 GROUP DISCUSSION TOPICS
HOW SQL PERFORMANCE AFFECTED BY DATATYPE
item