TOP 80 TABLEAU INTERVIEW QUESTIONS ANSWERS FOR FRESHER SET-2

This is SET-2, to read from start click here  This set contain top 10 tableau interview questions answer. To read more click on continue b...


This is SET-2, to read from start click here This set contain top 10 tableau interview questions answer. To read more click on continue button in the bottom of this post.
Our last article is about Power BI Interview Questions , powerBI growing very fast these days, So If you are preparing for Tableau then must through PowerBI Interview questions as well, because interviewer can ask some question related to PowerBI.

TABLEAU INTERVIEW QUESTIONS - ANSWERS SET-2 (Q-11 to Q-20)

11). What is disadvantage of context filters?
Ans: *The context filter is not frequently changed by the user – if the filter is changed the database must recompute and rewrite the temporary table, slowing performance.
*When you set a dimension to context, Tableau creates a temporary table that will require a reload each time the view is initiated. For Excel, Access and text data sources, the temporary table created is in an Access table format. For SQL Server, MySQL and Oracle data sources, you must have permission to create a temporary table on your server. For multidimensional data sources, or cubes, temporary tables are not created, and context filters only define which filters are independent and dependent.

12). How To remove the All options from a Tableau auto-filter ?
Ans: Right click filter >> customize >> uncheck show all option

13). Can we use non-used columns (Columns which are not used in reports but data source has columns) in Tableau Filters?
Ans: Yes!
Ex: In data source I have column like empID,EmpName,EmpDept,EmpDesignation,EmpSalary
In reports I am using empname on columns and empsalry on rows.
I can use empDesignation on Filters

14). What is benefit of tableau extract file over the live connection?
Ans: Extract can be used anywhere without any connection and you can build your own visualizations without connecting to Database.

15). How to combine two excel files with same fields but different data (different years)?
Ans: I have 5 different excel files(2007.xls, 2008.xls.. 2011.xls) with same fields(film name, genre,budget, rating, profitability) but with data from different year(2007 to 2011). Can someone tell me how can I combine the film name, genre and profitability so that I can see the visualization of 2007 to 2011 in a singe chart ?
Ans: http://community.tableau.com/thread/156217

16). Max no of tables we can join in Tableau?
Ans: We can join max 32 table, it’s not possible to combine more than 32 tables.

17). What is the difference between joining and blending in Tableau?
Ans: http://www.interviewquestionspdf.com/2015/03/what-is-difference-between-joining-and.html

18). What are Dimensions and Facts?

Ans: Dimentions is nothing but the descriptive text columns and facts are nothing but mesures (numerical values).dimention ex:productname city..facts:sales ,profit

19). Can we place an excel file in a shared location and use it to develop a report and refresh it in regular intervals?
Ans: Yes you can do it.. but for the better performance use extract

20). What is the difference between heat map and tree map?
Ans: A heat map is a great way to compare categories using color and size. In this, you can compare two different measures. Tree map is a very powerful visualization, particularly for illustrating hierarchical (tree-structured) data and part-to-whole relationships.
21). CLICK HERE FOR SET-3(Q-21 to Q30)

Related

TECHNICAL 8570548245577492872

Post a comment

emo-but-icon

Follow Us

Recent

Comments

Donate

Side Ads

Text Widget

Connect Us

Sql Server 2017 Interview Questions
Sql Server Basic Interview Query Set-1
Sql Server Basic Interview Query Set-2
Sql Server Date-Time Interview Query SET-3
Sql Server Salary Interview Query SET-4
Sql Server Group By Interview Query SET-5
Sql Server Join Interview Query SET-6
Sql Server Tricky Join Interview Query SET-7
Sql Server DDL Interview Query SET-8
Small but very Tricky Sql Server Query SET-9
Very Much Tricky Query (not 4 fresher)SET-10
Sql Server Complex Interview Query SET-11
Sql Server Datatype Interview Questions
Sql Server View Interview Questions
Sql Server Index Interview Questions
TCS Tricky Sql Interview Queries
HCL Sql Interview Queries
Sql Server SP Interview Questions
Sql Server Trigger Interview Questions
Sql Server Temp Table Interview Questions
Sql Server 2016 Interview Questions
Sql Server Performance Tuning Interview Q.
Sql Server Constraints Interview Questions
Sql Server Storage/Size Interview Questions
Sql Server Very Basic Interview Questions
Sql Server Quiz for Fresher
Sql Server Icon Quiz for All
Sql Server 300+ Theoretical Interview Questions
Sql Server Complete Set

ASP.NET AND JQUERY INTERVIEW QUESTION
ASP.NET: Web Config Interview Question
ASP.NET: View State Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question 
ASP.NET: Security Interview Question
ASP.NET: Catching Interview Question
C# OOPS Interview Question
MORE Interview Question
JQUERY: Interview Question Set-1
JQUERY: Interview Question Set-2
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-1
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-2
ASP.NET MVC: Interview Question Set-1

POPULAR POSTS
10 MOST DIFFICULT INTERVIEW QUESTIONS
5 BEST INTERVIEW TIPS
YOUR 10 MISTAKE DURING INTERVIEW
2016 TOP 20 GROUP DISCUSSION TOPICS
HOW SQL PERFORMANCE AFFECTED BY DATATYPE
item