TOP 20 XAMARIN INTERVIEW QUESTIONS ANSWERS PDF

TOP 20 XAMARIN STUDIO INTERVIEW QUESTIONS ANSWERS  Xamarin is a Software company located in San Francisco, California which came up with...

TOP 20 XAMARIN STUDIO INTERVIEW QUESTIONS ANSWERS 

Xamarin is a Software company located in San Francisco, California which came up with some amazing products such as the Xamarin Platform, Xamarin.Mac, Xamarin.Android, Xamarin.Forms, Xamarin Test Cloud, Xamarin Studio, Xamarin for Visual Studio and the .Net Mobility Scanner. It basically provides with you an IDE for cross platform app developments. If you are applying for a job interview in Xamarin then here are the Top 20 Interview Questions for Xamarin(pdf):

1). Why do you want to work with us in Xamarin?
Ans: For the world Xamarin is an established company for me it is an opportunity which gives me a chance to with three major mobile operating platforms iOS, Android and Windows.

2). What is the other name of Xamarin 2.0?
Ans: Xamarin 2.0 was the second release of Xamarin which released in February 2013 and is also known

3). What was the major advantage of Xamarin Studio?
Ans: We can divide this in two points:
a). Developer's view:
If your are a C# developer than you don't have to care about Java, Object C or swift to create application for Android,iOS and windows. You can create app for all there environment. Developer can user common logic in PCL or shared project and use that on all three platform.

b). Organization's view:
Organization don't have to hire Java and Objective C developer for android and iOS platform because C# works on all platform. So C# developer is able to create app for all three environment.

4). What are your qualifications details for this job?
Ans: You might be a software engineer so just simply tell them about the degree you hold. You can also about the previous projects that were undertaken and successfully completed by you.

5). What kind of a firm is Xamarin?
Ans: Xamarin is a medium growth firm.

6). Tell us the key difference between Xamarin Studio and Visual Studio?
Ans:

  • Both XS and VS are IDE which is used to develop Android, iOS, Console, Class Library, PCL and windows phone (only applicable for VS) application. Both XS and VS supports F#. 
  • XS works on both windows and OS X environments where VS only available for windows environment
  • On windows XS doesn't support windows phone and iOS project but you can create any type of app with VS.
  • You can only create windows phone app from VS only. XS doesn't support this functionility.

7). What kinds of output thus the products of Xamarin Produce?
Ans: It produces to extension output files:
.app for iOS and .apk for Android.

8). What platform are you compatible for making apps?
Ans: Tell them the platform that is known perfectly to you. Eg. Android, iOS or both.

9). Have you made any app in your past for iOS?
Ans: Say yes if you have made one, else say no.

10). What was the objective of your app, Was it approved to be available on the App Store?
Ans: Brief them about the app or else directly show them the app if possible and explain them about what did it have for the users.

11). If given a chance, what will you like to improve in Xamarin?
Ans: It’s on you, present your ideas. My suggestion would be to develop the Studio for the developer of

12). Why do you feel your suggestion can really change the game for Xamarin?
Ans: Put forward the statements that support your idea. In my suggestion I feel that the Windows has great given the world a great smartphone experience in both software and hardware expects but still it is lagging customers because of the less apps available in the Windows Phone App Store. My suggestion will bring in some more developers to Windows and if this works great than probably in future Xamarin and Windows can also come with some great product in collaboration.

13). How many major awards has Xamarin won, what were they?
Ans: This question is only asked if you are applying for a higher responsible position in the company, they would surely like to know what you know about them. Xamarin has won 2 major awards:Visionary in the Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms and the Dr Dobbs Jolt Award for Mobile Development Tools.

14). Which language does Xamarin support for App development?
Ans: Xamarin supports C# and F# for app development.

15). Suppose you are designing an app which requires the minimal possible distance to be calculated, which algorithm will you use?
Ans: Depth First Search Algorithm.

16). What do you feel is the major difference between a base class and interface?
Ans: An interface cannot contain any implementation whereas a base class can.

17). Tell us about the working of Xamarin.Android?
Ans: Here you telling the compilation of C# code but it seems you are asking how Xamrin.Android works. If this question is about the Xamrain.Android compilation so please exaplain the .apK compilation also like explain the little about Delvik and ART and if the question is about working of Xamrin.Android. So please explain the working of Xamarin.Andorid, explain the life cycle of Xamarin.Android.

18). How does Xamarin.IOS work?
Ans: On xamarin.IOS uses the Ahead-of-Time (AOT) compiler compiles xamarin.iOS application directly to native ARM assembly code.

19). Name 5 apps that were designed with Xamarin for Android?
Ans: Goal 2014 Football Manager, The Secret Society, iLearnForKids, Parental Access and Toolwiz Cleaner.

20). Name 5 apps that were designed with Xamarin for iOS?
Ans: Apocalypse Archer: Zombie Invasion, Stone Skimmer - The skimming action game, QuickPlan - Project Plan HD, KorfballScout and Newspager.

Related

XAMARIN INTERVIEW QUESTIONS 7224601402375066182

Post a comment

  1. An update on few Answers:

    1. What was the major advantage of Xamarin Studio?
    Ans: We can divide this in two points:

    a. Developer's view:
    If your are a C# developer than you don't have to care about Java, Object C or swift to create application for Android,iOS and windows. You can create app for all there environment. Developer can user common logic in PCL or shared project and use that on all three platform.

    b. Organization's view:

    Organization don't have to hire Java and Objective C developer for android and iOS platform because C# works on all platform. So C# developer is able to create app for all three environment.

    2. Tell us the key difference between Xamarin Studio and Visual Studio?
    Ans: Both XS and VS are IDE which is used to develop Android, iOS, Console, Class Library, PCL and windows phone (only applicable for VS) application. Both XS and VS supports F#.

    XS works on both windows and OS X environments where VS only available for windows environment

    On windows XS doesn't support windows phone and iOS project but you can create any type of app with VS.

    You can only create windows phone app from VS only. XS doesn't support this functionility.


    3. Which language does Xamrin support for App development?
    Ans: C# and F#

    4. Tell us about the working of Xamarin.Android?
    Ans: Here you telling the compilation of C# code but it seems you are asking how Xamrin.Android works. If this question is about the Xamrain.Android compilation so please exaplain the .apK compilation also like explain the little about Delvik and ART and if the question is about working of Xamrin.Android. So please explain the working of Xamarin.Andorid, explain the life cycle of Xamarin.Android.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Ram Ch. Bachkheti
      Thanks very much for your contribution(correction)...
      Other are most welcome... If you have other XS interview questions then please share here...

      Delete
  2. Thank you Ram.. Please add if you have more technial question & answers on Xamarin

    ReplyDelete
  3. This is an awesome post. Really very informative and creative contents.
    ios app Devlopment company in chennai

    ReplyDelete

emo-but-icon

Follow Us

Recent

Comments

Donate

Side Ads

Text Widget

Connect Us

Sql Server 2017 Interview Questions
Sql Server Basic Interview Query Set-1
Sql Server Basic Interview Query Set-2
Sql Server Date-Time Interview Query SET-3
Sql Server Salary Interview Query SET-4
Sql Server Group By Interview Query SET-5
Sql Server Join Interview Query SET-6
Sql Server Tricky Join Interview Query SET-7
Sql Server DDL Interview Query SET-8
Small but very Tricky Sql Server Query SET-9
Very Much Tricky Query (not 4 fresher)SET-10
Sql Server Complex Interview Query SET-11
Sql Server Datatype Interview Questions
Sql Server View Interview Questions
Sql Server Index Interview Questions
TCS Tricky Sql Interview Queries
HCL Sql Interview Queries
Sql Server SP Interview Questions
Sql Server Trigger Interview Questions
Sql Server Temp Table Interview Questions
Sql Server 2016 Interview Questions
Sql Server Performance Tuning Interview Q.
Sql Server Constraints Interview Questions
Sql Server Storage/Size Interview Questions
Sql Server Very Basic Interview Questions
Sql Server Quiz for Fresher
Sql Server Icon Quiz for All
Sql Server 300+ Theoretical Interview Questions
Sql Server Complete Set

ASP.NET AND JQUERY INTERVIEW QUESTION
ASP.NET: Web Config Interview Question
ASP.NET: View State Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question
ASP.NET: Session Interview Question 
ASP.NET: Security Interview Question
ASP.NET: Catching Interview Question
C# OOPS Interview Question
MORE Interview Question
JQUERY: Interview Question Set-1
JQUERY: Interview Question Set-2
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-1
JAVA-SCRIPT: Interview Question Set-2
ASP.NET MVC: Interview Question Set-1

POPULAR POSTS
10 MOST DIFFICULT INTERVIEW QUESTIONS
5 BEST INTERVIEW TIPS
YOUR 10 MISTAKE DURING INTERVIEW
2016 TOP 20 GROUP DISCUSSION TOPICS
HOW SQL PERFORMANCE AFFECTED BY DATATYPE
item